Jdi na obsah Jdi na menu
 


Filmová revoluce

4. 12. 2018

APv hlásí: filmové distribuční společnosti čekají zlé časy!

Co chvíli se objeví upoutávka na megafilm: Troja, Titanik, tři oříšky pro Popelku... No vlastně ten poslední asi moc megafilmově nepůsobí. A problém je na světě

Někdo natočí film: Já na Krétě, Strýc sa nám ožhrál, Po stopách českého baroka, Lásky jedné plavovlásky...

Jsou to filmy? Jsou, jářku, jsou! Lze jejich kvalitu srovnávat? Arciť! Jenom už by bylo na čase ponechat jejich hodnocení na co nejširším diváctvu. Často čteme o režisérech béčkových westernů nebo hororů. I o těch céčkových se bulvár rád zmíní. No jo, ale co když zatoužím pokochat se třeba dobrým "enkovým" scifi? Najdu radu,kde hledat? Rozumějte: nechci žádné hogofogo “géčko“, ani shit z kategorie "em". Jsou vůbec takové kategorie filmů? 

Navíc ta nejednoznačnost: prastará parodie Dvojčata s Marty Feldmanem tehdy celosvětově propadla. Nicméně ta důmyslná série precizně podaných klišé si přece nezaslouží kategorii "cé" a možná i béčko je zbytečně přísné.

A teď natvrdo o penězích. Je načase proprat všechny ty takzvané megafilmy. Tým našich odborníků nezvratně prokázal, že se mezi nimi skrývá až 89% pouhých kilofilmů, hektofilmů a dekafilmů. Obzvláště alarmující je fakt, že jedna naše televize opakovaně k megafilmům počítá pouhé milifilmy z produkce jistého českého režiséra. Dočkáme se nápravy? 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář