Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hlas většiny

5. 7. 2023

Agentura Pravda vyděsí tentokrát získala materiál prakticky bez práce. Stačilo darovat mimozemšťanům pár pytlů uhlí a na oplátku jsme mohli převzít jejich výzkumnou zprávu.

Mimozemšťanů je na naší planetě ohromné množství. Dokážou vyzpovídat takové množství lidí rovnoměrně rozložených po celém světě, že se světové agentury průzkumu veřejného mínění mohou jít schovat. Nevěříte nám? Nevěříte na mimozemšťany? Vaše chyba. Jsou tu a udělali si průzkum mínění lidstva. Zajímaly je jen takové názory, které jsou společné opravdu velkým a reprezentativním skupinám lidí, bez ohledu na zemi jejich původu. Pojďme nakouknout do zápisků našich milých vesmírných návštěvníků:

- Drtivá většina respondentů má černé vlasy a tmavé oči. Odlišně vyhlížející jedinci tvoří nepodstatnou menšinu, navíc názorově nejednotnou a výrazně vybočující názory a postoji z průměru. Pokud jsme chtěli komunikovat s opravdu statisticky významnou skupinou pozemšťanů některým z jejich jazyků, vystačili jsme si s čínštinou a angličtinou.

- Cítí se ohroženi globální změnou klimatu, protože Evropané používají nesmírné množství aut a jejich továrny a elektrárny produkují takové množství nečistých látek, že se počasí úplně zkazilo, voda vyschne a moře naopak stoupne. Sami Evropani to prý říkají. Oni proto raději nakupují výrobky z Číny, Indie, Indonésie a Jižní Koreje, aby klima zachránili před ničivostí Evropanů.

- Princip jin a jang, někteří raději mluví o joni a lingamu, je platný pro celý vesmír, to je všem jasné. Samozřejmě že není místo pro nějaké další principy, to by se svět zhroutil. Pochopitelně že oba principy jsou rovnocenné. Copak by mohli žít muži bez žen a ženy bez mužů? Cožpak je možné, aby se oba principy proměňovaly jeden v druhý nebo se prolínaly a nebylo by možné je jednoznačně rozlišit? K smíchu! Jin je jin a jang je jang, muž je muž a žena je žena!

- Shakespeare? To je nějaký spisovatel, asi Evropan, ne? Ne, nečetli od něj nic. Raději čtou spisovatele z Indie, Indonésie, Jižní Koreje, USA a Číny. Harry Potter? Ano, toho znají z filmu. Ale z toho, jak si Evropané představují kouzla, mají spíše legraci. Samozřejmě, že magie existuje. To by jinak tak skvěle nezabírala čínská medicína. To nejsou pověry, to prostě každý ví! Stejně tak každý ví, že levá ruka je prokletá a že démoni se mohou zmocnit lidské duše. O tom se ale v Harry Potterovi nic neříkalo. Prostě naivní běloši!

- Vesmír? O tom vědí svoje. Vědí přesně, kdo jej stvořil a kdy. Trochu nás to zaskočilo, podobné teorie jsme ještě nikdy netestovali. Nediví se, že jsme přišli a že jsme inteligentní. Kde jinde by prý měl existovat vyšší rozum, než ve vesmíru a u jejich zesnulých předků? Jenom se diví, že jsme při naší inteligenci nikdy nevynalezli baseball, basketbal ani fotbal. Oni sami prý odjedou do Evropy nebo do USA a budou se tam živit jako sportovní hvězdy. Nebo budou dělat sportovním hvězdám manažery. Nebo budou dělat taxikáře. Každopádně prý tam zbohatnou. Moc tomu nerozumíme. Chtějí po nás, abychom je ve svých kosmických lodích přemístili do států USA, Velké Británie, Německa, Švédska nebo Francie, hlavně prý ne někam jinam. Uvidíme, je jich trochu moc, musíme nejprve na planetě získat dostatek paliva, ostatně je budeme potřebovat i na návrat. Bohužel, místní už většinu zdejšího uhlí spotřebovali sami pro sebe. Asi budeme muset pokácet značnou část jejich stromů a nadělat uhlí ze dřeva. No co, alespoň díky oxidu uhličitému stoupne teplota planety na úroveň, kterou jsme tu při mnoha předchozích návštěvách už tolikrát zažili. Momentálně tu mají trochu zimu.

- Lidstvo je každopádně zvláštní a je s ním legrace.

---

Agentura Pravda vyděsí v žádném případě neodpovídá za fakta zjištěná mimozemskými průzkumníky!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář