Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kde brát fake news?

25. 8. 2023

Je stále těžší přicházet s původními fake-news. Skutečnost je dost bizarní i bez nich. Jednu zcela falešnou zprávu jsme ale přece jen vyplodili. Tady je.

----------

Následující událost je zcela smyšlená.

Vrátil jsem se po čtrnácti dnech domů a ve schránce čekalo upozornění, že manželka má na poště ouřední rekomando do vlastních rukou. A že prý jen do zítřka.

Uf, to ještě stihnu. Popadl jsem svůj poštou vydaný průkaz pověřence a vyrazil na pobočku. "Pane, to je jen do vlastních rukou, to vám nesmím vydat." Chtěl jsem tedy, aby dopis na poště pozdrželi - manželka se vrací přesně za týden. Kdepak. Ať si zatelefonuje ona sama nebo ať to řeší přes poštovní webovky!

S brbláním odcházím a čtu si poučení na zadní straně oznámení. Moment, v případě nevyzvednutí v dané lhůtě bude dopis vhozen do doručovací schránky? Chápu to dobře?

Dobře jsem to pochopil! Uplynul den a následující ráno se nám ve schránce objevil dopis pro manželku do jejích vlastních rukou. Svýma nepovolanýma rukama jsem jej ze schránky vyndal, a tajemná úřední obálka se nakonec po dalším týdnu dostala do těch rukou nejsprávnějších. Mezi dobou, kdy se mi obálka v žádném případě nesměla dostat do rukou, a stavem věcí, kdy jsem ji mohl vyndat ze schránky a v případě nějaké "války Roseových" i zničit nebo tajně přečíst, uplynulo něco málo přes 24 hodin.

-----------------

Ještě že jde o typickou fake-news snažící se očernit službu vzkvétající pod ministerstvem vnitra, řeknete si možná. Tak jak celý text zní, jde opravdu o falešnou zprávu. Co je tam konkrétně nepravdivého? Úvodní věta: "Následující událost je zcela vymyšlená."

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář