Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lepší budoucnost

17. 11. 2018

Po drobných úpravách vyjdou klasické pohádky Karla Čapka pod novým názvem Povídání o pejskovi a pejskovi.

Hra na slepou bábu se přejmenuje na zrakově znevýhodněnou seniorku a cílem hry bude seniorce zazpívat písničku a poté ji převést přes rušnou křižovatku..

Soutěžení v běhu bude pozměněno na soutěž "Pojďme doběhnout všichni společně".

Vybíjená se přejmenuje na vybíranou. Kdo při ní bude zasažen míčem, nebude vybit, ale stává se jedním z vítězů. Hra končí, až zvítězí všichni.

Je třeba zásadně přestavět všechny dětské skluzavky, u kterých se tvoří fronty. Je nepřípustné, aby některé děti musely čekat ve frontě, proto se všude místo jedné skluzavky postaví minimálně dvacet vedle sebe. Další dvě budou určeny pro děti na vozíku a dvě vodorovné poslouží dětem, které mají strach z výšek. U každé skluzavky bude poučení o bezpečnostních předpisech ve 120 nejběžnějších světových jazycích, a to jak klasickým, tak i Brailovým písmem. Je potěšitelné, že tato celoevropská inovace vychází z diplomové práce "Frustrace dětí ve frontě na skluzavku", která byla předloni obhájena na pražské Fakultě humanitních studií UK.

Ve školkách budou vyvěšeny portréty Karla Marxe a aktuálního předsedy EU v takové formě, aby se líbily dětem.

Figurky v Člověče nezlob se budou mít nové barvy, které by nepodněcovaly možnou rasovou nenávist tím, že by třeba žlutý prohrál. Bylo prokázáno, že žádné lidské ani šimpanzí plemeno nemá barvu modrou, zelenou, zlatou a bezbarvou průsvitnou. Jedině tyto barvy budou nadále na hracích figurkách povoleny.

Samotné dělení lidí na děti a dospělé je rovněž diskriminační. Dětem budeme nadále říkat "dočasně předdospělí".

A bude tu ráj.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář