Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová konspirační teorie

31. 3. 2018

Konečná pražského metra Letňany dostala mezi lidem přezdívku Syslov. To proto, že kdysi se naivně věřilo, že u ní vyroste olympijský sportovní areál. Jenomže: nejen že zodpovědné osoby dostaly ohledně olympiády rozum, ale navíc - oni tu na sportovním letišti žijí syslové! Chránění tvorové!

A tak vznikla Přírodní památka Letiště Letňany a místo s unikátními tvorečky se stalo chráněným územím. Žádné stavění, holenkové!

Před nedávnem ale vyšla smutná zpráva o tom, že kolonie syslů v podstatě vymřela. Důvody? Čert ví. Nejsem čertem, ale dva důvody si troufám uvést.

1) Syslové nutně pro přežití potřebují větší travnatou plochu s nízkým udržovaným porostem. Ideální je pastvina, ale golfové hřiště či letiště v Letňanech také plně vyhovuje. Jenomže široko daleko kolem letňanského letiště další podobné plochy nejsou. Syslí kolonie se tudíž neměla kam rozšiřovat a žila na letišti jako na ostrově uprostřed oceánu. Tedy včetně příbuzenského křížení a degenerace.

2) Koncerty v těsném sousedství syslů. Majáles, Guns n Roses a spousta dalších. Reproduktory stojící na zemi, vibrace půdy, zkrátka stres. A odejít nebylo kam (viz předchozí odstavec).

Ták, a teď ta konspirace. Můžou za to ONI. A jim sloužící developeři!

Rozlehlý rovný pozemek přímo u metra - no tam by se panečku stavělo! Jenomže na překážku je to sportovní letiště a ti hloupí syslové. Co udělá chytrý developér? Našeptá někomu na místním úřadě či na magistrátu, že Letňany jsou to jediné pravé místo na megakoncerty (poté, co jednou Kabáti hráli u obory Hvězda na blátě a strahovský stadion je jednak z ruky, druhak na odpis, to je dosti věrohodné tvrzení). A napereme tam decibely. Syslové, stěhujte se nebo zhyňte!

Takže teď už jenom to letiště, a to už nějak zmákneme, tam jde jen o lidi, a ti jsou ke koupi. Těch pár cvoků na sportovních letadlech může létat ve Kbelích nebo prostě někde jinde. A ti ONI, kteří rozjeli tradici letňanských megakoncertů a mají peněz nazbyt (jo, a podplatili ochránce přírody, aby proti koncertům neprotestovali), hned po uvolněném pozemku letiště skočí a joj, to budou baráčky!

No, ani to nedalo moc práce, a pěkná konspirační teorie je na světě. Jenom musím ještě důvěrně prozradit, že ONI, to jsou vlastně ilumináti... totiž ne, bývalí estébáci...vlastně ne, jsou to # # # # # # # # # #! Já vím: já řeknu, jak je to doopravdy, a zítra mě přejede auto. (Karle, Mistře, tuhle větu jsem si vypůjčil z jednoho Vašeho rozhovoru, odpusťte. Je příliš krásně konspirační, než abych ji nepoužil.)

Tak takhle my tvůrci konspiračních teorií, pracujeme. Buďto jsem se strefil, pak vlastně nešlo o teorii, nýbrž o prognózu. Nebo jsem se nestrefil, ale pak moje teorie nevyšla právě proto, že jsem JEJICH plány odhalil. Popravdě řečeno, mně se ten ruch sportovních letadel na Letňanech líbí o dost víc, než jakákoli zástavba.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář