Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souboj aligátora s krajtou

20. 7. 2019

Neuvěřitelné se stalo skutkem!

Kdyby mi některý z žáků v chovatelství tvrdil, že krajty běžně žijí na Floridě, odešel by rovnou s pětkou. Takže jak to, že celý svět obletěly záběry, jak aligátor severoamerický zápasí s asijskou krajtou?

Jediné vysvětlení: Cvok, který se chtěl proslavit, někde koupil krajtu a vypustil ji na dosah aligátorovi. Kdysi jsem na začátku své kariéry v pražské zoo dělal průvodce a vyfasoval jsem i každotýdenní exkurzi romských dětí ze Žižkova pod vedením vychovatelky. Ať jsme zamířili k jakýmkoli zvířatům, vždy následovaly otázky: A přepral by jaguár lva? A dokázala by puma ulovit tuhle antilopu? A kdo je slinější, lední medvěd nebo tygr? Ale slon by lva přepral, že? Ulovil by levhart nosorožce? A tak dále, neustále jeden typ otázek.

Budiž, ne v každém lze zasít semínko zájmu o přírodu, natož pak nějakou vědomost.

Onen momentálně slavný kameraman z Floridy tedy zodpověděl velké části lidstva otázku, kdo je silnější - aligátor nebo krajta? A stejně velké části lidstva vzkázal: Aligátoří loví krajty. Na rozdíl od seriózních informací se tahle ptákovina bude dobře šířit po celé ploché Zemi až k ledovým hradbám v Antarktidě.

Vlastně jsem to měl dát do rubriky APV informuje.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nikolivěk, pančiteli...

(hruucoon.cz, 9. 8. 2019 7:29)

...v některých močálovitějších oblastech USA krajtu přivážeti ku aligátorovi stran pořízení videošpektáklu vskutku netřeba. Drahně let tam lidé z národa Oumájgádů kupovali jako domácí mazlíčky krajťátka a když tyto dorostly a jejich tupí majitelé seznali, že mazlení s krajtou přináší vskutku kulervoucí zážitky, tak tyto vypustili do nejbližšího močálu, či jiné přírody. Nu a dneska tam mají spoustu krajt a těm se tam tuze líbí a národ Oumajgádů má další problém k řešení...takže ten žák by zasloužil jedničku, pančiteli ;-)

Re: Nikolivěk, pančiteli...

(z.roller, 9. 8. 2019 11:33)

Uff, člověk se pořád učí. Tak to fandím všem floridským aligátorům: jen houšť!