Jdi na obsah Jdi na menu
 


Menší výkladový slovník reklamštiny

4. 1. 2019

Pokud někdo při sledování reklamy namísto kýženého vypnutí mozku svůj mozek naopak zapne, začne se královsky bavit.

Dopřejte svým vlasům objem!

Fajn. Vlas je zhruba válec. Objem válce je dán jeho délkou a průměrem. Délka v této reklamě nejspíše nebude to podstatné. Zmíněný šampón tedy evidentně zvětšuje průměr vlasů. Kam až? Na tloušťku nitě? Nebo vázacího drátu?

Dopřejte si nekonečně dlouhé řasy!

Svůdná myšlenka. Dáma mrkne víčkem a nekonečně dlouhé řasy se rozvlní nejprve v těsné blízkosti obličeje, pak ve vzdálenosti jednoho metru, na hranici zemské atmosféry, za oběžnou drahou Pluta a dál a dál. Jímá mne hrůza, co kdyby takových padesát krasavic s nekonečně dlouhými řasami ve stejné chvíli prudce zavrtělo hlavami zleva doprava. Povedlo by se je ještě někdy rozplést?

Vy za to stojíte!

Kolik ta vlasová kosmetika asi může stát?  Nevím... tři stovky? Pět? Jakže tedy zní polopatě vysvětlený text reklamy? Dámo, vy stojíte za pět stovek. Já vám nevím, nestojí v současné době obyčejná šlapka tak nějak kolem tisícovky?

Tisková konference po fotbalovém zápase

"Jako trenér musím zdůraznit, že řada hráčů porušila základní disciplínu. Všichni měli nařízeno umýt si před zápasem vlasy tím správným šampónem. Přesto si je mnozí umyli nějakým obyčejným a lupy je pak svazovaly a bránily jim v plném výkonu. Naše prohra 0:9 pak byla logickým důsledkem, ale já z toho vyvodím ty nejpřísnější důsledky."

Životopisy slavných fotbalistů

Bohužel velikáni fotbalového míče nejsou vůči svým fanouškům upřímní. Blábolí cosi o tréninku, dřině, využitých šancích, štěstí na trenéra a kolektiv, ale  aby otevřeně přiznali, že za své fotbalové mistrovství vděčí jen a pouze holení tou správnou žiletkou, to ne!

 

No vida, tolik srandy, a to jsme se omezili jen na kosmetiku! A to už ani nejsou k vidění reklamy slibující krém omlazující pleť až o deset let. U té jsem se vždycky tetelil představou, jak třiadvacetileté krásce opět naskáčou pubertální beďary a desetileté dívence se veškerá pleť smrskne do embryonální velikosti.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář